Christadelfiaanse geloofspunten #4 Oplossing voor gevolgen van zondigheid

Adam en Eva hadden Gods wet overtreden door van de Boom van moraal te eten en daarbij nog leugens te vertellen om hun verantwoordelijkheid af te wenden. Eerst waren ze onsterfelijk bevonden, maar door hun daad van verzet tegen God werden ze door hun Maker gestraft met verbanning uit de Tuin van Eden en veroordeeld om terug te keren naar de grond vanwaar hij werd genomen. Door van de Boom van kennis te eten kregen ze kennis van goed en kwaad en moesten ze nu dat goede en kwade ook gaan ondervinden. De gevolgen van hun verkeerde keuze werd overgedragen aan heel hun nageslacht. (Gen. 3: 15-19, 22-23; 2 Cor. 1: 9; Rom. 7:24; 2 Cor. 5: 2-4; Rom. 7: 18-23; Gal. 5: 16-17; Rom. 6:12; 7:21; Johannes 3: 6; Rom. 5:12; 1 Kor. 15:22; Psa. 51: 5; Job 14: 4.)

De Christadelphians of Broeders in Christus geloven dat de Elohim Hashem Jehovah God, in Zijn goedheid, een herstelplan bedacht dat, zonder Zijn rechtvaardige en noodzakelijke wet van zonde en dood terzijde te schuiven, uiteindelijk het ras zou moeten redden van vernietiging, en de mensen op aarde met zondeloze onsterfelijken zal moeten voorzien.

Hij zal elke traan uit hun ogen wissen.+ De dood zal er niet meer zijn.+ Er zal geen rouw, geen gehuil en geen pijn meer zijn.+ De dingen van vroeger zijn voorbij.’ (Openbaring 21:4)

16 Want Gods liefde voor de wereld was zo groot dat hij zijn eniggeboren Zoon heeft gegeven,+ zodat iedereen die in hem gelooft niet vernietigd zal worden, maar eeuwig leven zal hebben.+ (Johannes 3:16)

10 maar is nu duidelijk zichtbaar geworden door de manifestatie van onze Redder, Christus Jezus.+ Hij heeft de dood vernietigd+ en heeft licht geworpen op leven+ en onvergankelijkheid+ door het goede nieuws,+ (2 Timotheüs 1:10)

25 En dit is wat hij ons zelf heeft beloofd: het eeuwige leven.+ (1 Johannes 2:25)

1 Van Paulus, een apostel van Christus Jezus door de wil van God, in overeenstemming met de belofte van het leven via Christus Jezus.+ (2 Timotheüs 1:1)

en is gebaseerd op de hoop op het eeuwige leven+ dat God, die niet kan liegen,+ lang geleden heeft beloofd. (Titus 1:2)

26 en om te bewijzen dat hij in deze tijd rechtvaardig is,+ ja, dat hij ook rechtvaardig zou zijn als hij mensen rechtvaardig verklaart die in Jezus geloven.+ (Romeinen 3:26)

29 De volgende dag zag hij Jezus naar zich toe komen, en hij zei: ‘Kijk, het Lam+ van God dat de zonde van de wereld+ wegneemt!+ (Johannes 1:29)

In het christadelfianisme heerst er dus die grote hoop dat God ons uit liefde Jezus heeft voorzien en dat die mensenzoon door zijn bereidwilligheid steeds de wil van God te doen en door zich aan te bieden als een losprijs voor de zondige mens. Als dienaar van God heeft Jezus zich aangeboden om ons vrij te kopen van die vloek der zonde, de vloek der dood.

28 Zo is ook de Mensenzoon niet gekomen om gediend te worden, maar om te dienen+ en zijn leven te geven als een losprijs in ruil voor velen.’+ (Mattheüs 20:28)

11 Vanwege zijn lijden* zal hij tevreden zijn met wat hij ziet. Door middel van zijn kennis zal mijn dienaar,+ de rechtvaardige, veel mensen in een rechtvaardige positie brengen+en hij zal hun fouten dragen.+ (Jesaja 53:11)

45 Want ook de Mensenzoon is niet gekomen om gediend te worden, maar om te dienen+ en zijn leven te geven als een losprijs in ruil voor velen.’+ (Markus 10:45)

18 Zoals één overtreding dus voor alle soorten mensen tot veroordeling heeft geleid,+ zo leidt ook één daad van rechtvaardiging ertoe dat alle soorten mensen+ rechtvaardig worden verklaard voor leven.+19 Want zoals door de ongehoorzaamheid van de ene mens velen zondaars werden,+ zo zullen ook door de gehoorzaamheid van de ene persoon velen rechtvaardig worden.+ (Romeinen 5:18, 19)

Want er is één God+ en één bemiddelaar+ tussen God en mensen,+ een mens, Christus Jezus,+die zichzelf gegeven heeft als een overeenkomstige losprijs voor iedereen.*+ Daarvan zal worden getuigd op de juiste tijd ervoor. (1 Timotheüs 2:5, 6)

13 in afwachting van de gelukkige hoop+ en glorieuze manifestatie van de grote God en van Christus Jezus, onze Redder. 14 Hij heeft zich voor ons gegeven+ om ons van elke soort van wetteloosheid te bevrijden*+ en om voor zichzelf een volk te reinigen dat zijn speciale eigendom is en zich inzet voor goed werk.+ (Titus 2:13, 14)

28 zo werd ook de Christus eens en voor altijd geofferd om de zonden van velen te dragen.+ De tweede keer dat hij komt, zal het niet zijn om zonde weg te nemen.* Hij zal gezien worden door degenen die vol verlangen naar hem uitzien voor hun redding.+ (Hebreeën 9:28)

2 Mijn lieve kinderen, ik schrijf jullie deze dingen zodat jullie geen zonde zullen begaan. Als iemand toch een zonde begaat, dan hebben we een helper* bij de Vader: Jezus Christus,+ een rechtvaardige.+Hij is een zoenoffer*+ voor onze zonden,+ niet alleen voor de onze, maar ook voor die van de hele wereld.+ (1 Johannes 2:1, 2)

Wij geloven dat God die belofte van verlossing of oplossing tegen hun daad van rebellie al in de Koninklijke Tuin gaf met de stelling dat de verzetter tegen God vertrappeld zou worden door diegene die zou komen uit een vrouw van het geslacht van een koning.

15 En ik zal vijandschap+ stichten tussen jou+ en de vrouw+ en tussen jouw nageslacht*+ en haar nageslacht.*+ Hij zal jouw kop verbrijzelen*+ en jij zult hem in de hiel treffen.’*+ (Genesis 3:15)

15 terwijl jullie de Voornaamste Bewerker van het leven+ hebben gedood. Maar God heeft hem uit de dood opgewekt, en wij zijn daar getuigen van.+ (Handelingen 3:15)

31 God heeft hem als de Voornaamste Leider+ en Redder+ tot zijn rechterhand verhoogd,+ zodat Israël berouw kan hebben en vergeving van zonden kan krijgen.+ (Handelingen 5:31)

10 Om veel zonen tot majesteit te kunnen brengen+ vond degene voor wie en door wie alles bestaat, het passend de Voornaamste Bewerker van hun redding*+ tot volmaaktheid te brengen via lijden.+ (Hebreeën 2:10)

Het is dankzij dat lijden van Jezus Christus en door de aanvaarding van God van dit loskoop– of zoenoffer dat wij gered zijn van die ernstige gevolgen van Adam en Eva hun verzet tegen God.

+

Voorgaande

Hoe uniek is het christadelfianisme?

Christadelfiaanse geloofspunten #1 Enige eeuwige alwetende Allerhoogste Godheid

Christadelfiaanse geloofspunten #2 Jezus de zoon van God

Christadelfiaanse geloofspunten #3 Zonde en zondigheid

++

Lees ook

  1. Zonde
  2. Een Boom van kennis wordt een Boom van moraal
  3. Keuze van levende zielen tot de dood
  4. Onwetendheid, wettigheid en zondigheid
  5. Terugblikkend op de eerste mens en eerste gebeurtenissen 2 Daad van ongehoorzaamheid eerste mens
  6. Fragiliteit en actie #1 Ongehoorzaamheid van Geschapene
  7. Bereshith 3:1-6 Het bedrog
  8. Bereshith 3:7-13 De Zondeval
  9. Loon van de zonde
  10. Loon van de zonde en wraak
  11. Het loon der zonde is de dood; maar de genadegave van God is het eeuwige leven in Christus Jesus
  12. Loon van zonde opgeheven
  13. Zonde en rekenschap
  14. Onvergeeflijke zonde en berouw
  15. Adam en Christus
  16. Het begin van Jezus #2 Aller Begin
  17. Het begin van Jezus #3 Voorgaande Tijden
  18. Het begin van Jezus #13 Een te komen mens
  19. Voorzieningen voor de keuzes van de mens
  20. Gods wil dat alle soorten van mensen worden gered
  21. Jezus van Nazareth #4 Die geen zonde gedaan heeft
  22. Zoon van God
  23. Christus Jezus: de zoon van God
  24. Jezus zoon van God
  25. Jezus Christus in het vlees gekomen
  26. Zoon van God – Vleesgeworden woord
  27. Zoon van God – de weg naar God
  28. Lijden bedekt door Zoenoffer
  29. Lijden goegemaakt door Jezus’ loskoopoffer voor zonde
  30. Loskoopoffer als betaling van schuld
  31. Loskoopoffer van Jezus
  32. Losprijs betaald door Jezus Christus
  33. Losprijs bewerkt door de zoon van God
  34. Zoenoffer
  35. Lijden bedekt door Zoenoffer
  36. Redding, vertrouwen en actie in Jezus #1 Bedekking Lijden
  37. Hij die zit aan de rechterhand van zijn Vader
  38. Is het nodig dat wij onze zonden belijden aan God, nadat Jezus voor onzezonden gestorven is?
  39. Eerste gedachte voor vandaag “De wereld is misschien slecht” (16 januari)
  40. Een vergadering omtrent aan te houden gedrag en te houden handelingen
  41. Bent u op zoek naar antwoorden en Bent u op zoek naar God
  42. Vertrouwen, Geloof, Roepen en Toeschrijving aan Jehovah #14 Gebed #12 De andere naam
  43. Leugen, handvat dat alle instrumenten past
  44. De naakte waarheid is altijd beter dan de best geklede leugen
  45. Boos zijn en toch niet zondigen
  46. Zet het gehele pantser op van God
  47. Hoop
  48. Hoop op leven
  49. Gods Hoop en onze hoop
  50. Ware hoop
  51. Hoop op een man
  52. Metgezel en Begeleider
  53. Op weg naar het eindstation
  54. Loskoop tot verlossing om aanneming als zonen te kunnen ontvangen
  55. Loskoper van de vloek van de dood
  56. Christus in Profetie #3 De Knecht in Jesaja (3) Gezalfde
  57. Leraar uit Nazareth
  58. Licht en Weg naar Verlossing en Leven te zijn naar Gods Wil
  59. Verlossing Niet enkel voor Christadelphians
  60. De weg tot verlossing
  61. Joodse Wetten en Wetten voor Christenen
  62. Zij die Geulah verdienen en tot de uitverkorenen zullen mogen behoren
  63. Lichaam van gelovigen in Jeshua de Messias
  64. Christadelphians kinderen van God

Door belgischebroedersinchristus

Genootschap van de Broeders en Zusters in Christus, of Christadelphians, in België.

26 reacties

Geef een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag