Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Om Misverstanden te vermijden

Meermaals als wij prediken denken mensen dat wij Getuigen van Jehovah zijn. Al getuigen wij voor Jehovah hebben wij niets te maken met Jehovah’s Getuigen en hun Bijbel- en Traktaatgenootschap (WTBTG).

Broeders in Christus tegenover Jehovah’s Getuigen

Openingsreeks over het Bijbel- en Traktaatgenootschap (WTBTG) en de Jehovah’s Getuigen

Omdat het Bijbel- en Traktaatgenootschap (WTBTG) in hun tijdschriften (waaronder De Wachttoren) en enkele boekjes het over de Christadelphians hebben en daar een totaal verkeerd beeld scheppen over de Christadelphians of Broeders in Christus, zijn wij het Blog gedeelte geopend met een artikelenreeks over bepaalde leerstellingen van ons, die de Getuigen aanvechten.

Eigenlijk mag dat verwonderlijk heten dat de Jehovah’s Getuigen ons van die bepaalde zienswijzen beschuldigen, als zouden die gedachten van ons verkeerd zijn. Echter kunnen wij in hun eerdere publicaties teksten vinden die overeenstemmen met onze visie, welke in overeenstemming zijn met de Heilige Schrift (de Bijbel) of Gods geopenbaarde Woord.

Gezegden van Jehovah’s Getuigen tegenover onze gezegden

Als men onze leerstellingen werkelijk goed zal bestuderen zal men zien dat deze op vele punten tamelijk goed overeenkomen met leringen van andere Bijbelstudenten, zoals de Bijbelonderzoekers, Bijbelvorsers, Internationale Bijbelstudenten of Biblestudents, Russellieten of Russellites en de Jehovah’s Getuigen.

Wij vinden dit helemaal niet verwonderlijk, want men moet weten dat alle ernstige Bijbelonderzoekers of Bijbelstudenten één en hetzelfde boek als basis gebruiken, namelijk het Boek der boeken en Bestseller aller tijden, de Bijbel. Als men zijn leer daar op schoeit moet deze gelijkaardig zijn als een andere kerk of geloofsgroep die dat ook doet. Het kan niet anders als men werkelijk aan dat Woord van God wil houden.

Broeders in Christus helemaal niet tegen Jehovah’s Getuigen

Onze openingsreeks met zo veel artikelen over de beschuldigingen van het Wachttorengenootschap kan de indruk geven dat wij door hun valse beschuldigingen een negatieve houding tegenover hen willen aannemen, maar dat is helemaal niet zo. Wij koesteren helemaal geen wrok tegen die andere Getuigen voor Jehovah, die de naam dragen “Jehovah’s Getuigen“.

Het aantal artikelen over die beschuldigingen van de Jehovah’s Getuigen is zo hoog omdat hun beschuldigingen meer uitleg verlangen. De bepaalde punten waarvan zij blijk geven van een andere mening te hebben, konden onmogelijk in enkele woorden of zinnen uitgeklaard worden. Zelfs de huidige uitleg zal voor sommige mensen nog een onvoldoend antwoord geven. Daarom beloven wij ook in volgende artikelen op de aangehaalde punten nog dieper in te gaan.

Begrijp ons en onze houding niet verkeerd


De geloofsgemeenschap van de Christadelphians is een zeer open gemeenschap waarbij het duidelijk is dat zij zich als ware Broeders en zusters in Christus opstellen en de broederlijke liefde van Jezus mee dragen. Zij vormen geen uitsluitende of bekrompen groep die zich boven anderen opstelt, maar tonen respect naar andere gelovigen en niet- of andersgelovigen.

Marcus Ampe


Plan vandaag nog een gratis adviesgesprek in.

 
Advertentie

1 reactie

  1. Het grote verschil van de Christadelphians of Broeders in Christus en de reguliere kerken is juist dat de Christadelphians heel open staan voor andere gemeenschappen en nooit beweren dat men enkel gered kan zijn wanneer men lid zou worden van de Christadelphians. dit terwijl de Jehovah’s Getuigen maar ook nog andere grotere kerken wel dat alleeenrecht van redding opeisen.

    Men mag zeker niet denken dat Christadelphians iets tegen de Getuigen van Jehovah zouden hebben. Wij hebben trouwens alle respect voor het uitgebreide werk dat hun leden verrichten.

    Natuurlijk betreuren wij wel dat de Jehovah’s Getuigen hun Wachttorengenootschap over onze organisatie verkeerde informatie aan hun leden geeft. Daarom is het niet slecht dat zo wel Jehovah’s Getuigen maar ook niet Getuigen de andere versie horen en te weten komen hoe de Christadelphians of Broeders in Christus over bepaalde dingen denken.
    Men kan enkel hopen dat de artikelenreeks zo meer klaarheid kan schenken en een aanzet mogen zijn om over die onderwerpen nog meer te weten te komen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: