Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Netwerk van gelovigen

Ook al zijn de Belgische Broeders in Christus in België gevestigd, betekent dat niet dat hun werking enkel tot België zou beperkt blijven.

Als onderdeel van een wereldwijde groepering van gelovigen die vasthouden aan het geloof in slechts één God, volgens de eerste eeuwse patronen, en aan de noodzaak om de Nazareense Joodse leermeester Jeshua ben Josef, beter gekend onder de naam Jezus Christus, de gezonden afgezant van God en de te volgen Messias.

Wereldwijd netwerk

Wij zijn een wereldwijd netwerk van christelijke gelovigen die door zorgvuldige studie van de Bijbel tot conclusies zijn gekomen die ons scheiden van het reguliere christendom. In de christenheid voelen wij ons wel thuis tussen de meerdere gelovigen in slechts één God en in Die Enige Ware God Zijn zoon Jeshua of Jezus Christus die ons verzoend heeft met God

Wij geloven in redding door genade; eeuwig leven op aarde in het Koninkrijk van God, dat bij Jezus zijn terugkeer door Jezus Christus zal worden gevestigd.

De Belgisch Broeders in christus behoren tot een wereldwijde groep die in de heer Jezus als Gods Zoon geloven, maar niet “God de Zoon” of een reeds bestaande Jezus zoals onderwezen in de gemeenschappelijke leer van de Drieëenheid, die we verwerpen.

Als onderdeel van de schepping geloven wij dat wij allemaal in de gelijkenis of naar het beeld van God geschapen zijn. Zo moeten wij de verantwoordelijkehdi dragen over die wereld maar ook over ons zelf. We geloven namelijk dat op ons de volledige verantwoordelijkheid voor onze zonden rust al heeft Jezus die op zich genomen. Zo doende geven wij geen enkele persoonlijke Satan-figuur de schuld geven, zoals meerdere mensen hun verantwoordelijkheid trachten af te wentelen. Maar de Bijbel vertelt ons duidelijk dat wij zelf onze eigen vrije keuze moeten maken en dat dit tijdig moet gebeuren, want anders missen wij de boot en zullen wij niet door de nauwe poort van Gods Koninkrijk kunnen binnen gaan.

Overal ter wereld gaan onze medebroeders niet op zoek naar menselijke leerstellingen waaraan zij zich kunnen aan vasthechten, maar houden zij zich vast aan de Bijbelse leerstellingen, normen en waarden.

Wereldwijd gebruiken de Broeders in Christus (of Christadelphians) de Bijbel om antwoorden op al hun vragen te vinden en om zich te laten leiden. Overal gebruiken zij diezelfde Gids, in welke taal deze ook maar mag vertaald geworden zijn. Omdat zij geloven dat de Bijbel het Verzameld Woord van God is en dat Deze daar dan Zelf zorg voor zal dragen dat Zijn Woord zal blijven bestaan zoals Hij het Verkondigt wil zien.
De Broeders in Christus durven om die reden als Kinderen van God vertrouwen dat hun hemelse Vader hen ook zal willen voorzien van Zijn onfeilbaar betrouwbaar Woord en op die manier zal instaan voor de betrouwbaarheid van die vele vertalingen zodat eenieder waar hij of zij ook moge wonen de Bijbelse Waarheid zal kunnen leren kennen.

In het wereldwijde netwerk voelen wij ons met elkaar verbonden in eenheid met Christus Jezus en sporen wij mensen aan om zoals ons te doen wat de Bijbel zegt en zich te laten dopen volgens de Bijbelse voorschriften (door volledige onderdompeling in water).


U kan meer over ons lezen in het hoofdstuk over wie we zijn en dat over wat wij geloven.

Broeders in Christus of Christadelphians
Één van onze vele gemeenschappen

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: