Achtergrondverzen bij “Het Onze Vader” 3 Gods Koninkrijk kome

 

“laat uw koninkrijk komen
en uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel.” (Mt 6:10 NBV)

 

“Hij zei tegen hen: ‘Wanneer jullie bidden, zeg dan: “Vader, laat uw naam geheiligd worden
en laat uw koninkrijk komen.” (Lu 11:2 NBV)

 

“Voor de koorleider. Een psalm van David. (19:2) De hemel verhaalt van Gods majesteit, het uitspansel roemt het werk van zijn handen,” (Ps 19:1 NBV)

“1  Voor de koorleider. Een psalm van David. (19:2) De hemel verhaalt van Gods majesteit, het uitspansel roemt het werk van zijn handen, 2 (19:3) de dag zegt het voort aan de dag die komt, de nacht vertelt het door aan de volgende nacht. 3 (19:4) Toch wordt er niets gezegd, geen woord gehoord, het is een spraak zonder klank. 4 (19:5) Over heel de aarde gaat hun stem, tot aan het einde van de wereld hun taal. Daar heeft hij een tent opgeslagen voor de zon: 5 (19:6) een jonge bruidegom die het bruidsbed verlaat, een held die vrolijk voortrent op zijn weg.” (Ps 19:1-5 NBV)

“Maar in de dagen van die koningen zal God in de hemel een koninkrijk stichten, dat in eeuwigheid niet te gronde zal gaan, en wiens heerschappij aan geen ander volk zal worden overgedragen. Het zal al die koninkrijken vermorzelen en vernielen, maar zelf in eeuwigheid blijven bestaan.” (Da 2:44)

“Voor de koorleider. Op de wijs van De Gatitische. Een psalm van David. (8:2) Jehovah, onze Heer, hoe machtig is uw naam op heel de aarde. U die aan de hemel uw luister toont-” (Ps 8:1 NBV)

“19  Want wat een mens over God kan weten is hun bekend omdat God het aan hen kenbaar heeft gemaakt. 20 Zijn onzichtbare eigenschappen zijn vanaf de schepping van de wereld zichtbaar in zijn werken, zijn eeuwige kracht en goddelijkheid zijn voor het verstand waarneembaar. Er is niets waardoor zij te verontschuldigen zijn,” (Ro 1:19-20 NBV)

“Want Jehovah, uw God, is de hoogste God en Heer. Hij is de grote, de machtige, de ontzagwekkende God. Hij handelt zonder aanzien des persoons en is onomkoopbaar;” (De 10:17 NBV)

“Ik, Jehovah de HEER, ben het die het hart doorgrondt, die nieren toetst, die ieder naar zijn levenswandel beloont, aan ieder geeft wat hij verdient.” (Jer 17:10 NBV)

“Leg je leven in de handen van Jehovah, vertrouw op hem, hij zal dit voor je doen:” (Ps 37:5 NBV)

“22 Uit het noorden nadert een gouden schittering; huiveringwekkend is de luister waarin Jehovah God zich hult. 23 De Ontzagwekkende, die wij niet kunnen vatten, is groot door zijn kracht en door zijn recht; wie rechtvaardigheid tentoonspreidt onderdrukt hij niet. 24 Daarom hebben de mensen ontzag voor hem; hij ziet niet om naar wie zichzelf voor wijs houdt.’” (Job 37:22-24 NBV)

“1  Halleluja! Loof de naam van de HEER Jehovah, loof hem, dienaren van Jehovah, 2 u die staat in het huis van Jehovah, in de voorhoven van het huis van onze God. 3 Loof Jehovah, want hij is goed, bezing zijn naam, zo lieflijk van klank. 4 Jehovah heeft Jakob uitgekozen, Israël als zijn kostbaar bezit. 5  Ik weet het: groot is Jehovah, onze Heer overtreft alle goden. 6 Jehovah maakt alles wat hij wil in de hemel en op de aarde en in de diepten van de oceanen. 7 Wolken wekt hij aan de einder der aarde, bliksems maakt hij en de regen valt, de wind laat hij los uit zijn schatkamers.” (Ps 135:1-7 NBV)

“Jehovah is een machtige God, een machtige koning, boven alle goden verheven.” (Ps 95:3 NBV)

“Alle volken, door u gemaakt, komen en buigen zich, Jehovah, voor u en prijzen uw naam.” (Ps 86:9 NBV)

“Wie van jullie heeft ontzag voor Jehovah? Wie luistert naar de stem van zijn dienaar? Hij die door de duisternis gaat en geen licht meer ziet, en die dan vertrouwt op de naam van Jehovah en vertrouwen stelt in zijn God.” (Jes 50:10 NBV)

“28 Wees hierover niet verwonderd, er komt een moment waarop alle doden (Jezus) zijn stem zullen horen 29 en uit hun graf zullen komen: wie het goede gedaan heeft staat op om te leven, wie het slechte gedaan heeft staat op om veroordeeld te worden.” (Joh 5:28-29 NBV)

“en evenals mijn aanklagers hoop en verwacht ik dat God zowel de rechtvaardigen als de onrechtvaardigen uit de dood zal doen opstaan.” (Hnd 24:15 NBV)

“En de vier Dieren hadden allen zes vleugels, van buiten en binnen vol ogen. Rusteloos riepen ze dag en nacht: “Heilig, Heilig, Heilig, De Heer Jehovah, de almachtige God, Die wàs, en die is, en die kòmt!”” (Opb 4:8)

“Toen blies de zevende engel: In de hemel weerklonken machtige stemmen; ze riepen: Gekomen is het koningschap over de wereld dat het Koninkrijk is geworden van onze Heer Jehovah en van zijn Christus, en hij zal voor altijd en eeuwig als koning regeren” (Opb 11:15)

“‘Kom tot inkeer, want het koninkrijk van de hemel is nabij!’” (Mt 3:2 NBV)

“Vanaf dat moment begon Jezus zijn verkondiging. ‘Kom tot inkeer, ‘zei hij, ‘want het koninkrijk van de hemel is nabij!’” (Mt 4:17 NBV)

“Maar zoekt eerst het rijk Gods en zijn gerechtigheid, en dit alles zal u worden geschonken als toegift.” (Mt 6:33)

“6 (9:5) Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven; de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare raadsman, Goddelijke held, Eeuwige vader, Vredevorst. 7 (9:6) Groot is zijn heerschappij, aan de vrede zal geen einde komen. Davids troon en rijk zijn erop gebouwd, ze staan vast, in recht en gerechtigheid, van nu tot in eeuwigheid. Daarvoor zal hij zich beijveren, de HEER van de hemelse machten.” (Jes 9:6-7 NBV)

“‘Ikzelf heb mijn koning gezalfd, op de Sion, mijn heilige berg.’” (Ps 2:6 NBV)

“Hij is het die de tempel van de HEER zal herbouwen; hij is het die de koninklijke waardigheid zal dragen en zal heersen vanaf zijn troon. Er zal ook een priester zijn op een eigen troon, en samen zullen zij het land in goede vrede besturen.” (Zac 6:13 NBV)

“U, majesteit, koning der koningen, aan wie de God van de hemel het koningschap, en macht, kracht en eer heeft verleend,” (Da 2:37 NBV)

“Op zijn kleding en op zijn dij staat de naam ‘Hoogste Heer en koning’.” (Opb 19:16 NBV)

“Toen de Farizeeën Jezus vroegen wanneer het koninkrijk van God zou komen, antwoordde hij hun: ‘De komst van het koninkrijk van God laat zich niet aanwijzen,” (Lu 17:20 NBV)

“Op de Olijfberg ging hij zitten met zijn leerlingen om zich heen, en nu ze onder elkaar waren vroegen ze: ‘Vertel ons, wanneer zal dat allemaal gebeuren en aan welk teken kunnen we uw komst en de voltooiing van deze wereld herkennen?’” (Mt 24:3 NBV)

“30 Dan zal aan de hemel het teken zichtbaar worden dat de komst van de Mensenzoon aankondigt, en alle stammen op aarde zullen zich van ontzetting op de borst slaan als ze de Mensenzoon zien komen op de wolken van de hemel, bekleed met macht en grote luister. 31 Dan zal hij zijn engelen uitzenden, en onder luid bazuingeschal zullen zij zijn uitverkorenen uit de vier windstreken bijeenbrengen, van het ene uiteinde van de hemelkoepel tot het andere.” (Mt 24:30-31 NBV)

“31  Wanneer de Mensenzoon komt, omstraald door luister en in gezelschap van alle engelen, zal hij plaatsnemen op zijn glorierijke troon. 32 Dan zullen alle volken voor hem worden samengebracht en zal hij de mensen van elkaar scheiden zoals een herder de schapen van de bokken scheidt;” (Mt 25:31-32 NBV)

“Wanneer de Mensenzoon komt, in gezelschap van zijn engelen en bekleed met de stralende luister van zijn Vader, dan zal hij iedereen naar zijn daden belonen.” (Mt 16:27 NBV)

“Pas als het goede nieuws over het koninkrijk in de hele wereld wordt verkondigd als getuigenis voor alle volken, zal het einde komen.” (Mt 24:14 NBV)

“Jezus trok rond langs alle steden en dorpen, hij gaf er onderricht in de synagogen, verkondigde het goede nieuws over het koninkrijk en genas iedere ziekte en elke kwaal.” (Mt 9:35 NBV)

“20 U weet ook dat ik alles bekend heb gemaakt wat uw welzijn ten goede komt en dat ik u daarover in het openbaar en thuis heb onderricht. 21 Zowel Joden als Grieken heb ik opgeroepen zich te bekeren tot God en te geloven in Jezus, onze Heer.” (Hnd 20:20-21 NBV)

“Ik weet dat niemand van u, aan wie ik op mijn reizen het koninkrijk heb verkondigd, mij terug zal zien.” (Hnd 20:25 NBV)

“13  U was dood door uw zonden en door uw onbesneden staat, maar God heeft u samen met Christus levend gemaakt toen hij ons al onze zonden kwijtschold. 14 Hij heeft het document met voorschriften waarin wij werden aangeklaagd, uitgewist en het vernietigd door het aan het kruis te nagelen. 15 Hij heeft zich ontdaan van de machten en krachten, hij heeft hen openlijk te schande gemaakt en in Christus over hen getriomfeerd.” (Col 2:13-15 NBV)

“Wie overwint zal samen met mij op mijn troon zitten, net zoals ik zelf overwonnen heb en samen met mijn Vader op zijn troon zit.” (Opb 3:21 NBV)

“33 Wie zal Gods uitverkorenen aanklagen? God zelf spreekt hen vrij. 34 Wie zal hen veroordelen? Christus Jezus, die gestorven is, meer nog, die is opgewekt en aan de rechterhand van God zit, pleit voor ons.” (Ro 8:33-34 NBV)

“Van David, een psalm. Jehovah spreekt tot mijn heer: ‘Neem plaats aan mijn rechterhand, ik maak van je vijanden een bank voor je voeten.’” (Ps 110:1 NBV)

“34 David is weliswaar niet naar de hemel opgestegen, maar toch zegt hij: “Jehovah sprak tot mijn Heer: ‘Neem plaats aan mijn rechterhand, 35 tot ik je vijanden onder je voeten heb gelegd.’”” (Hnd 2:34-35 NBV)

“Want hij moet koning zijn totdat ‘God alle vijanden aan zijn voeten heeft gelegd’.” (1Co 15:25 NBV)

“In hem schittert Gods luister, hij is zijn evenbeeld, hij schraagt de schepping met zijn machtig woord; hij heeft, na de reiniging van de zonden te hebben voltrokken, plaatsgenomen aan de rechterzijde van Gods hemelse majesteit,” (Heb 1:3 NBV)

“12 terwijl hij, na zijn eenmalig offer voor de zonden, voorgoed zijn plaats aan Gods rechterhand heeft ingenomen, 13 waar hij wacht op het moment dat zijn vijanden voor hem tot een bank voor zijn voeten zijn gemaakt.” (Heb 10:12-13 NBV)

“23 Jezus keek de kring rond en zei tegen zijn leerlingen: ‘Wat is het moeilijk voor rijken om het koninkrijk van God binnen te gaan.’ 24 De leerlingen schrokken van zijn woorden. Maar Jezus zei nog eens uitdrukkelijk: ‘Kinderen, wat is het moeilijk om het koninkrijk van God binnen te gaan:” (Mr 10:23-24 NBV)

“Jezus wendde zich tot zijn leerlingen: ‘Ik verzeker jullie: slechts met grote moeite zal een rijke het koninkrijk van de hemel binnengaan.” (Mt 19:23 NBV)

“Toen Jezus zag dat de man zo bedroefd werd, zei hij: ‘Wat is het moeilijk voor rijken om het koninkrijk van God binnen te gaan.” (Lu 18:24 NBV)

“Wie oren heeft, moet horen wat de Geest tegen de gemeenten zegt. Wie overwint zal ik laten eten van de levensboom die in Gods paradijs staat.”” (Opb 2:7 NBV)

“1  Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer. 2 Toen zag ik de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, uit de hemel neerdalen, bij God vandaan. Ze was als een bruid die zich mooi heeft gemaakt voor haar man en hem opwacht. 3 Ik hoorde een luide stem vanaf de troon, die uitriep: ‘Gods woonplaats is onder de mensen, hij zal bij hen wonen. Zij zullen zijn volken zijn en God zelf zal als hun God bij hen zijn. 4 Hij zal alle tranen uit hun ogen wissen. Er zal geen dood meer zijn, geen rouw, geen jammerklacht, geen pijn, want wat er eerst was is voorbij.’” (Opb 21:1-4 NBV)

“Aan jou ontspruit een boomgaard vol granaatappels, met een overvloed aan vruchten, hennabloemen, nardusplanten,” (Hoo 4:13 NBV)

“6 Dan zal een wolf zich neerleggen naast een lam, een panter vlijt zich bij een bokje neer; kalf en leeuw zullen samen weiden en een kleine jongen zal ze hoeden. 7 Een koe en een beer grazen samen, hun jongen liggen bijeen; een leeuw en een rund eten beide stro. 8 Bij het hol van een adder speelt een zuigeling, een kind graait met zijn hand naar het nest van een slang. 9 Niemand doet kwaad, niemand sticht onheil op heel mijn heilige berg. Want kennis van Jehovah vervult de aarde, zoals het water de bodem van de zee bedekt.
10  Op die dag zal de telg van Isaï als een vaandel voor alle volken staan. Dan zullen de volken hem zoeken en zijn woonplaats zal schitterend zijn.” (Jes 11:6-10 NBV)

“De woestijn zal zich verheugen, de dorre vlakte vrolijk zijn, de wildernis zal jubelen en bloeien,” (Jes 35:1 NBV)

“17  Zie, ik schep een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Wat er vroeger was raakt in vergetelheid, het komt niemand ooit nog voor de geest.
18 Er zal alleen maar blijdschap zijn en groot gejuich om wat ik schep. Ik herschep Jeruzalem in een jubelende stad en schenk haar bevolking vreugde. 19 Dan zal ik over Jeruzalem jubelen en mij verblijden over mijn volk. Geen geween of geweeklaag wordt daar nog gehoord. 20 Geen zuigeling zal daar meer zijn die slechts enkele dagen leeft, geen grijsaard die zijn jaren niet voltooit; want een kind zal pas sterven als honderdjarige, en wie geen honderd wordt, geldt als vervloekt. 21 Zij zullen huizen bouwen en er zelf in wonen, wijngaarden planten en zelf van de opbrengst eten; 22 in wat zij bouwen zal geen ander wonen, van wat zij planten zal geen ander eten. Want de jaren van mijn volk zullen zijn als de jaren van een boom; mijn uitverkorenen zullen zelf genieten van het werk van hun handen. 23 Zij zullen zich niet tevergeefs afmatten en geen kinderen baren voor een verschrikkelijk lot. Zij zullen, met heel hun nageslacht, een volk zijn dat door Jehovah is gezegend. 24 Ik zal hun antwoorden nog voor ze mij roepen, ik zal hen verhoren terwijl ze nog spreken. 25 Wolf en lam zullen samen weiden, een leeuw en een rund eten beide stro en een slang zal zich voeden met stof. Niemand doet kwaad, niemand sticht onheil op heel mijn heilige berg-zegt Jehovah.” (Jes 65:17-25 NBV)

“2 In het huis van mijn Vader zijn veel kamers; zou ik anders gezegd hebben dat ik een plaats voor jullie gereed zal maken? 3 Wanneer ik een plaats voor jullie gereedgemaakt heb, kom ik terug. Dan zal ik jullie met me meenemen, en dan zullen jullie zijn waar ik ben.” (Joh 14:2-3 NBV)

 

+

Voorgaande

Heer, leer ons bidden #1 Onze Vader – die in de hemel zijt

Heer, leer ons bidden #2 Gods Naam Geheiligd – een Komend Koninkrijk volgens Wil van God

Achtergrondverzen bij “Het Onze Vader” 1 Rond Gods Heilige Naam

Achtergrondverzen bij “Het Onze Vader” 2 Hedendaagse vertaling Rond Gods Heilige Naam

Zacharia: de profeet van Israëls herstel #3 Jeruzalem verhoogd

Gods verbonden en de bedoelde man aanvaarden

De roeping van Christus #1

Het Koninkrijk Gods is bij u

Het Wachttorengenootschap over Christadelphians #13 Onbegrijpelijk verkeerde voorstelling door het Wachttorengenootschap #2 Koninkrijk van God

Kracht en koninkrijk van onze God en de autoriteit van Zijn Christus

Christadelfiaanse geloofspunten #5 Beloften over Herstelplan

Christadelfiaanse geloofspunten #12 Evangelie bestaand uit Dingen betreffende het Koninkrijk van God

Christadelfiaanse geloofspunten #13 Koninkrijk van God na vernietiging van wereldse machten gegeven aan Zijn uitverkoren zoon

Christadelfiaanse geloofspunten #16 Koninkrijk van God voor sommigen tot eeuwig leven en anderen tot schande en eeuwige verachting

Christadelfiaanse geloofspunten #17 Koninkrijk van God – Gehoorzamen en ongehoorzamen opgeroepen voor Jezus zijn rechterstoel

Christadelfiaanse geloofspunten #18 Koninkrijk van God – Beloning voor trouw en bestraffing voor ontrouw

Christadelfiaanse geloofspunten #19 Koninkrijk van God en Een Duizendjarig rijk

Christadelfiaanse geloofspunten #21 Missie van het komend Koninkrijk

++

Aansluitend

  1. Een gebed tot Onze Vader volgens Jezus
  2. Een gebed voor een komend Koninkrijk
  3. Gedachte bij de Bijbellezing van 27 december: Elihu verklaart de majesteit van God
  4. Beloften van beterschap en herstel
  5. Verscheidene Verbondakkoorden 8 Onze plaats bij de voorgestelde Verbonden
  6. Het nieuwe verbond met Israël
  7. Toepassing van het nieuwe verbond
  8. Het nieuwe verbond in het evangelie en de koninkrijkstijdperken
  9. Daniëls profetie van een te komen Verlosser of Messias
  10. Genade van Godswege via Christus Jezus
  11. Christus in Profetie #7 De psalmen (1B) Psalm 110 – Priester aan de Rechterhand van God
  12. Christus in Profetie #8 De psalmen (2B) De Gezalfde goede herder spreekt
  13. Het begin van Jezus #10 Een Heraut kondigt aan
  14. Overdenking: Wie is dan de betrouwbare en verstandige dienaar … ?
  15. Overdenking voor vandaag: Al of niet luisterend naar de mensenzoon Jezus en de Waarheid opzoekend
  16. Opgaan naar Jeruzalem: Jezus’ laatste reis #1
  17. Opgaan naar Jeruzalem: Jezus’ laatste reis #2
  18. Ik ben de ware wijnstok
  19. Overdenking: “Zie, Ik kom spoedig en mijn loon is bij Mij …” (Op. 22:12)
  20. Een losgeld voor iedereen 1 De Voorziening van een tweede Adam
  21. Een losgeld voor iedereen 2 Een verheven persoon van vlees en bloed
  22. De god zoon, koning en zijn onderdanen
  23. Een koning die zijn onderdanen wetten oplegt waarvan hij weet dat zij zich er nooit aan kunnen houden
  24. De koning opgehangen
  25. Sleepnet
  26. Menselijke regeringen
  27. Voorbereiden op het Koninkrijk
  28. Uitzien naar blijvende vrede met reden om op God te vertrouwen
  29. Weg naar eindeloos leven geopend
  30. Hoe leest u? Om het koninkrijk van God binnen te gaan
  31. Tekenen der Laatste Dagen
  32. Gerust zijn door tekenen te herkennen
  33. Tekenen te herkennen in Tijden der Laatste dagen
  34. Als de tijd ten einde loopt … 5 De weinigen die behouden worden
  35. Eindtijd overleven
  36. De doden – Waar zijn ze? 12 De dief aan het kruis
  37. De doden – Waar zijn ze? 15 Mozes en Elia bij de Transfiguratie
  38. De doden – Waar zijn ze? 24 Verhalen, eerste dood en hemelen
  39. De doden – Waar zijn ze? 25 De Tweede Dood
  40. Het juiste perron vinden
  41. Hoe leest u? – Wat leest u?: de Heer tegemoet
  42. Het niemand of niets in de duisternis
  43. De taal van de Bijbel: Zuurdesem
  44. De Taal van de Bijbel: De derde hemel

+++

Aanverwante lectuur

  1. De rampen komen dichtbij, de vraag waar christenen dan meer aandacht aan schenken is: Kunnen mensen Gods koninkrijk binnengaan als ze in zonde leven?
  2. Laat Uw Koninkrijk komen! Hoe dan..?!
  3. Zoek eerst het koninkrijk van God
  4. De vreugde van de vinders
  5. Een Bijbels antwoord op terreur?
  6. Gods koninkrijk kome
  7. Kunnen christenen het hemelse koninkrijk binnengaan nadat ze gered zijn?
  8. Waar is Gods koninkrijk? Vind het antwoord in het Onze Vader
  9. Terug naar de basis
  10. Het koningschap over Israël
  11. God glorieert in de kerk
  12. Gereed om te vertrekken

Door belgischebroedersinchristus

Genootschap van de Broeders en Zusters in Christus, of Christadelphians, in België.

Geef een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag