Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Verbeterende hemelse Vader

Als wij het licht opmerken dat Jehovah God voorzien heeft, en er willen op in gaan zal Jehovah zich bereid voelen om ons hierbij bij te staan.

Op allerlei manieren zal Hij ons zijn Woorden willen duidelijk maken en laten inzien wat zij betekenen. Wij moeten ons enkel bereid tonen Zijn Woord te willen lezen en aan te nemen zoals het in Zijn Grote Boekverzameling, de Bijbel, genoteerd staat.

Maar Jehovah gebruikt ook mensen hier op aarde, die ons kunnen begeleiden op de Weg naar God. Dat kunnen mensen van een geloofsgemeenschap zijn, een kerk, maar ook vrienden en kennissen. Jehovah gebruikt ook de leden van de geloofsgemeenschappen die in lijn willen leven met Zijn geboden. Zo zijn er meerdere kerkgenootschappen die hun leden uitzenden om te getuigen over de werken van God en Zijn zoon.

Door naar die getuigen te luisteren en hun woorden te vergelijken met wat er in de Bijbel staat, zullen wij onze kennis verder kunnen opbouwen en groeien in het geloof.

Toch moet men weten dat God vraagt om naar jezelf te kijken. Veel mensen kijken naar en vergelijken zich te veel met anderen. Maar elk individu zal voor zichzelf verantwoording moeten afleggen en zal zichzelf moeten opwerken om de door God gestelde wedloop te lopen en te beëindigen.
In dat leven dat we moeten doorworstelen is er zo veel dat wij tegen komen en ons kan beïnvloeden dat wij sterk op onze eigen benen moeten staan. Soms durven wel eens elementen vergeten die toch nog belangrijk zijn voor onze persoonsvorming en voor de noodzakelijkheden om te slagen in dat leven. Wanneer er zulk een onderdeel al eens in de schaduw dreigt te verdwijnen terwijl een ander deel overbelicht wordt zullen wij terug orde op zaken moeten stellen. De Bijbel spreekt over die omwegen en omleidingen die verontrustend kunnen zijn voor ons welzijn. Het Boek der boeken spoort ons ook aan om alles zeer goed in de gaten te houden. Wij moeten een goed overzicht behouden en met de juiste mensen ons omringen zodat er rust kan gecreëerd worden.

Ook al zullen wij heel wat beproevingen tegen komen mogen wij er op rekenen dat  Jehovah ons hierbij wil helpen om ze te kunnen doorstaan. Net zoals een lieve vader zijn kinderen steunt in moeilijke tijden, zo steunt Jehovah ons tijdens beproevingen. Hij gebruikt zijn Kracht (de Heilige Geest) om je tegen geestelijke schade te beschermen.

13 Als jullie al goede dingen geven aan je kinderen, ook al zijn jullie slecht, hoeveel te meer zal de Vader in de hemel dan heilige geest geven aan degenen die hem erom vragen!’+ (Luk. 11:13).

Op allerlei vlakken wil de Elohim Hashem Jehovah ons bijstaan. Zelfs op emotioneel vlak beschermt Hij je ook. Zo geeft Hij je een schitterende hoop. Die toekomsthoop maakt het dragelijker om het leven onder al zijn vormen aan te kijken. Door de kracht die we uit Gods Woord kunnen putten zal je merken dat je ook zal geholpen worden om moeilijkheden te doorstaan. Wat voor erge dingen je ook overkomen, je lieve Vader zal alle ellende die je meemaakt ongedaan maken. Alle beproevingen zijn tijdelijk, maar de zegeningen van Jehovah zijn eeuwig.

16 Daarom geven we de moed niet op. Ook al vervalt de mens die we uiterlijk zijn, de mens die we innerlijk zijn wordt van dag tot dag vernieuwd. 17 Want de beproeving,* die maar kort duurt en licht is, leidt voor ons tot een glorie die alles overtreft* en eeuwig duurt.+ 18 We houden onze ogen niet gericht op de zichtbare dingen maar op de onzichtbare dingen.+ Want de zichtbare dingen zijn tijdelijk, maar de onzichtbare dingen zijn eeuwig. (2 Kor. 4:16-18).

Wij kunnen niet anders dan in deze wereld de lasten van deze wereld op onze schouders te dragen. Maar Jezus wil mee helpen dragen en God is daar om ons op Zijn schouders te tillen en over het drijfzand heen te dragen. Wij moeten enkel vertrouwen op Hem en ons willen laten begeleiden en laten dragen door Die Allerhoogste die Machtiger is dan allen rondom ons heen. Jehovah God Zijn heiligheid, zijn Kracht en de liefde en mededogen die Hem brengen Hem dicht bij ons en geeft ons de mogelijkheid van redding. Wij zijn dus best onze gedachten resoluut op de God te richten die verlost.
Alles, zelfs onze grootste problemen en pijn, buigt voor God als we zien wie Hij is en als wij bereid zijn om Hem ons te laten vormen.

+

Voorgaande

De weg van God of de weg van de wereld?

Onze race voor het leven

Houdt aan en houdt vol

De te winnen parel

Wees niet verstrikt

Het Wachttorengenootschap over Christadelphians #7 Wereldse gebruiken 3 Strengheid

++

Lees ook

 1. Woord van God
 2. Bestseller aller tijden
 3. Ongelezen bestseller
 4. Boek der boeken de Bijbel
 5. Bijbel
 6. Gospel of Evangelie – het Goede Nieuws
 7. Begeerde zaken, gidsen en betrouwbare leidraad
 8. Kleurblindheid en verkeerscode
 9. Bijbel op de eerste plaats #2/3
 10. Aanvoelen en kennis
 11. Mening, overtuiging of opinie
 12. Missionaire hermeneutiek 3/5
 13. Redding
 14. De betrokkenheid van geniaal leerlingschap
 15. Wat verstaan wij onder catechese
 16. Opbouw van verleden naar toekomst
 17. Verkondigen van Evangelie opgetekend in de Bijbel
 18. Getuig van het gehoorde
 19. Zij die in de renbaan lopen en geroepen zijn voor rechtvaardiging door geloof
 20. Geen race voor de snelste, noch een strijd der helden
 21. Een race niet voor de snelste, noch een strijd om de sterkste
 22. Van goede moed zijnde om de wedloop te voleindigen
 23. Verzoening en de gekochte race
 24. Als de tijd ten einde loopt …… Slechts een klein deel gered
 25. Als de tijd ten einde loopt … 5 De weinigen die behouden worden

+++

Gerelateerd

 1. Dat het ook anders kan
 2. Leer van mij wat ik leer van jouHet meest verkeerde inzicht is het resultaat, als men van begrippen, van abstracties uitgaat
 3. Vruchtbare grond
 4. zielsresonantie
 5. Mindmap je door je leven
 6. 7 Stappen om bezorgde gedachten te kalmeren
 7. Is de Bijbel een sprookjesboek?
 8. Getuigen over de Heer
 9. As probleme onoorkomlik lyk
Advertentie

Door belgischebroedersinchristus

Genootschap van de Broeders en Zusters in Christus, of Christadelphians, in België.

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: