Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Houdt aan en houdt vol

Sinds dat Jezus na zijn verrijzenis de wereld heeft verlaten totdat hij weer zal komen, hebben zijn volgelingen geprobeerd anderen tot het geloof in Christus te brengen. Wij denken dat ij mogen stellen dat wanneer Jezus terug zal komen hij geloof zal vinden op aarde.

“Ik zeg jullie dat hij hun spoedig recht zal verschaffen. Maar als de Mensenzoon komt, zal hij dan geloof vinden op aarde?’” (Lu 18:8 NBV)

Hoevelen er dan ook in de waarheid zullen zijn is een grote vraag. Deze vraag lijkt steeds belangrijker te worden als wij onze kennis van geschiedenis en mensheid vergroten. De waarheid is vele malen aan het licht gekomen en opnieuw verloren gegaan. Het kan heel gemakkelijk nog een keer onder water komen te staan in deze laatste dagen van de heidenen.

Het is de erkenning van deze grimmige mogelijkheid dat sommige van de oudere broeders zo volhardend maakt in hun aansporingen tot “Vast te houden”.

Houd vol

Velen van ons, als we aan het sterven zijn en nauwelijks kunnen spreken, zouden graag die twee woorden als onze laatste boodschap aan de Broederschap uitspreken. Wij zijn ervan overtuigd dat de reddende waarheid van het evangelie aan het licht is gebracht, en de grootste behoefte voor deze dagen is dat we moeten vasthouden aan het geloof en het karakter op deze ware basis moeten opbouwen.

We verschillen in temperament, en we kunnen verschillen in oordeel betreft de juiste koers die gevolgd moet worden in tijden van gevaar, maar onder degenen die actief hebben deelgenomen aan de oorlogvoering van de Waarheid gedurende de laatste dertig jaar, zal er een absolute overeenstemming zijn over de noodzaak van deze aansporing om “Vol te houden”.

+

Voorgaand

Onze race voor het leven

De te winnen parel

Kerkelijke herders

++

Lees ook

  1. Nodige aanmaning of aansporing
  2. Vertrouwen, Geloof, Roepen en Toeschrijving aan Jehovah #4 Vergankelijkheid #3 Behaging in Volhouding
  3. Verleden, heden, toekomst, lessen en volhouden
  4. Volhouden een herhalen en manier vinden van zoeken
Advertentie

Door belgischebroedersinchristus

Genootschap van de Broeders en Zusters in Christus, of Christadelphians, in België.

8 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: