Vreugdeliederen opdat in ons wordt volbracht wat de wet van ons vereist en toekomst ons biedt

Zij die voor Christus hebben gekozen willen wel iedere dag zingen voor de Allerhoogste God en Zijn heil verkondigen.

“Heel de aarde, zingt Jehovah ter eer! Verkondigt zijn heil iedere dag;” (1Kr 16:23)

Wij voelen ons niet verlegen om iedereen rondom ons te vertellen over Gods meesterwerken en over wat ons nog tegemoet mag komen.

Wat volgens de wet onmogelijk was, machteloos als ze was door het vlees, dat heeft de Almachtige God bewerkt door Zijn zoon te zenden in gelijkheid van het zondige vlees, en dit terwille van de zonde. Het is namelijk zo dat God in het vlees zelf de zonde heeft gevonnist, opdat het recht van de wet vervuld zou worden in zij die Christus volgen en niet naar het vlees wandelen, maar naar de Geest.

“3 Wat de Wet niet vermocht, machteloos als ze was door het vlees, dat heeft God gedaan: Door Zijn eigen Zoon te zenden in de gedaante van het zondige vlees en terwille van de zonde, heeft Hij de zonde veroordeeld in het Vlees, 4 opdat door ons de gerechtigheid der Wet zou worden vervuld; door ons, die leven niet naar het vlees, maar naar de geest.” (Ro 8:3-4)

Het is doordat wij de keuze voor Christus hebben gemaakt en onder hem zijn komen te staan, dat wij door dat geloof in hem, wij ook mogen gerechtvaardigd worden.

“Immers Christus is het einde van de Wet, om te rechtvaardigen al wie gelooft.” (Ro 10:4)

“1  Of weet gij niet broeders, ik spreek immers tot mensen, die wetgeving verstaan, dat de wet gezag heeft over den mens, zolang deze leeft?
2 De gehuwde vrouw is door de wet aan haar man gebonden, zolang hij leeft; maar is de man gestorven, dan is ze vrij van de huwelijkswet. 3 Wanneer ze dus bij het leven van haar man zich geeft aan een anderen man, dan wordt ze echtbreekster genoemd; maar is haar man gestorven, dan is ze vrij van de wet, en is ze geen echtbreekster, als ze zich met een anderen man verbindt.
4 Zó, mijn broeders, zijt ook gij dood voor de Wet door het Lichaam van Christus, opdat gij aan een ander zoudt toebehoren: aan hem, die uit de doden is opgewekt; en opdat we vrucht zouden dragen voor God.” (Ro 7:1-4)

“De Wet is dus onze tuchtmeester geweest tot Christus’ 3:opdat we gerechtvaardigd zouden worden door het geloof.” (Ga 3:24)

“opdat hij allen zou loskopen, die staan onder de Wet, en wij het kindschap zouden beërven.” (Ga 4:5)

Zoals de Joden onder de aanname lagen en God als hun Vader mogen aanspreken zijn de goyim die ook Jehovah als hun Enige God willen aannemen, in de mogelijkheid gekomen om onder de “bevrijding” of “verlossing” te komen die ook in Romeinen 8:23 vermeld wordt

“En zij niet alleen, maar ook wij, die de eerstelingen van de Geest bezitten, ook wij zuchten in ons binnenste naar de verlossing van ons lichaam, in smachtend verlangen naar het kindschap.” (Ro 8:23 Canis)

De keuze voor Jehovah God geeft namelijk recht voor het daadwerkelijke en effectieve bezit van de aanneming tot zonen, c.q. de bevrijding. Al zullen wij de vrucht van onze verlossing pas op de jongste dag verkrijgen, nu al ontvangen wij de vrucht van de aanneming die de Hebreeërs voor de komst van Christus nog niet genoten. Vandaar dat zij die tegenwoordig de kerk met een overmaat aan rituelen belasten, haar ten onrechte en op gemene wijze beroven van het recht op aanneming dat hen toekomt.

“Want gij hebt geen geest van slavernij ontvangen, om terug te vallen in de vrees, maar de geest van kindschap, waardoor we roepen: “Abba, Vader!”” (Ro 8:15)

“Liefdevol heeft Hij, volgens het welbehagen van zijn wil, ons voorbestemd, om zijn kinderen te worden door Jesus Christus,” (Efe 1:5)

Maar om dat “Kind van God” te worden moeten wij zoals David, Jesaja, Jezus en andere profeten van God, de Wil van God doen. die Wil van God moet ons zeer nauw aan het hart liggen en moet belangrijker zijn dan onze eigen wil. Ook al mag dat niet altijd makkelijk zijn om Gods Wil te volgen, verleiding is er altijd rondom ons. Maar dat weet God ook en daarom staat Hij open voor onze verzoeken om ons bij te staan om tegen de verleiding op te kunnen en in waarheid te leiden.

“(40-9) Uw wil te volbrengen: Mijn God, dit is mijn hartewens, En in mijn boezem draag ik uw Wet.” (Ps 40:8)

“Leer mij, uw wil te volbrengen, want Gij zijt mijn God; En uw goede geest leide mij op het veilige pad!” (Ps 143:10)

“Maar als gij bidt, ga dan uw binnenkamer in, sluit de deur, en bid uw Vader in het verborgen; en uw Vader, die in het verborgen ziet, zal het u vergelden.” (Mt 6:6)

“9  Zó zult gij dus bidden: Onze Vader, die in de hemel zijt: Uw naam worde geheiligd. 10 Uw rijk kome. Uw wil geschiede op aarde, zoals in de hemel.” (Mt 6:9-10)

“En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.” (Mt 6:13)

“Maar wanneer Hij komt, de Geest der waarheid, dan zal Hij u tot de volle waarheid geleiden; want Hij zal niet spreken uit Zichzelf, maar spreken al wat Hij hoort, en u de toekomstige dingen verkondigen.” (Joh 16:13)

“en bad: Vader, indien het uw wil is, neem deze kelk van mij weg. Neen, niet mijn wil geschiede, maar de uwe.” (Lu 22:42)

“Weest daarom niet onverstandig, maar tracht de wil van Jehovah te verstaan.” (Efe 5:17)

“niet met ogendienst of uiterlijk vertoon, als zij die mensen willen behagen; maar als slaven van Christus, die van harte de wil van God volbrengen,” (Efe 6:6)

Zij die voor de Enige Waarachtige God en Jezus Christus hebben gekozen hebben een pracht vooruitzicht. Hoe men het draait of keert, zal iedereen zien dat de wereld gewoon blijft doordraaien, ook als men er niet meer is. Iedereen komt en gaat. Voor ons is het ook niet anders. Wij hebben onze geboorte en groeien daarna op om vervolgens op een bepaalde dag getroffen te zullen worden door de dood. Maar die dood is slechts een tijdelijk gebeuren. Want er zal een dag komen dat Jezus de levenden en de doden uit hun herinneringsgraven tot zich zal roepen, om hen te oordelen en de oprechten op de aarde zal laten verblijven.

“En evenals het voor de mensen is vastgesteld, één enkele maal te sterven, volgt daarna het oordeel” (Heb 9:27)

“Ik bezweer u bij God, en bij Christus Jesus, die levenden en doden zal oordelen, en bij zijn Verschijning en zijn Rijk:” (2Ti 4:1)

“Want Jehovah is rechtvaardig, en heeft de gerechtigheid lief; De vromen zullen Zijn aanschijn aanschouwen.” (Ps 11:7)

“Want de vromen zullen de aarde bewonen, Alleen de onberispelijken blijven er op;” (Spr 2:21)

“Gij hebt de aarde op haar pijlers gegrond, Zodat ze voor eeuwig niet wankelt.” (Ps 104:5)

“Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de Enig waarachtige God, en Hem die Gij gezonden hebt, Jesus Christus.” (Joh 17:3)

“Dus, zoals de zonde heeft geheerst door de dood, zo zal ook de genade heersen door de gerechtigheid ten eeuwigen leven door Jesus Christus onzen Heer.” (Ro 5:21)

“Want het loon van de zonde is de dood; maar de genadegave van God is het eeuwige leven in Christus Jesus onze heer.” (Ro 6:23)

“En de wereld gaat voorbij met haar begeerlijkheid; maar wie de wil van God volbrengt, blijft in eeuwigheid.” (1Jo 2:17)

Zij die hun keuze bepaald hebben voor het geestelijke zullen ook door anderen als zonen en dochters van Die ene God geschouwd worden. Maar toch zullen zij zich aan die Wetten van die God moeten houden, ook al zijn ze voorheen gerechtvaardigd, want hun verlossing kan verspeeld worden.

“4  Hoor, Israël! Jahweh is onze God, en Jehovah alleen! 5 Bemin Jehovah, uw God, met heel uw hart, met heel uw ziel, en met heel uw kracht.
6 Deze woorden, die ik u heden gebied, moeten in uw hart staan geschreven. 7 Prent ze uw kinderen in; herhaal ze, wanneer ge in uw huis zijt gezeten, of wandelt op straat, wanneer gij gaat slapen of opstaat; 8 bind ze als een merk op uw hand en als een teken op uw voorhoofd,” (De 6:4-8)

“38 Weet dus, mannen broeders, dat door hem u vergiffenis van zonden wordt aangekondigd; en dat van alles, waarvan gij door de Wet van Moses niet gerechtvaardigd kon worden, 39 een ieder, die gelooft, gerechtvaardigd wordt door hem.” (Hnd 13:38-39)

“We weten, dat de Wet geestelijk is; maar ikzelf ben vleselijk, verkocht aan de zonde.” (Ro 7:14)

“36 Meester, wat is het grootste gebod in de Wet? 37 Jesus zei hem: “Gij zult Jehovah, de Heer uw God, beminnen met heel uw hart, met heel uw ziel en heel uw verstand.” 38 Dit is het grootste en eerste gebod. 39 En het tweede daaraan gelijk: “Gij zult uw naaste beminnen als uzelf.” 40 Aan deze twee geboden hangt heel de Wet en de Profeten.” (Mt 22:36-40)

“28  Één van de schriftgeleerden hoorde hun woordenwisseling, en kwam naderbij. Daar hij inzag, dat hij hun goed had geantwoord, vroeg hij hem: Wat is het allereerste gebod? 29 Jesus antwoordde hem: Het eerste is: Hoor Israël; Jehovah, de Heer, onze God, is de énige Heer; 30 gij zult Jehovah uw God beminnen met heel uw hart, met heel uw ziel, met heel uw verstand en met heel uw kracht. 31 Het tweede is dit: Gij zult uw naaste beminnen als uzelf. Groter dan deze geboden is er geen.” (Mr 12:28-31)

“8  Welnu, wanneer gij de koninklijke wet volbrengt, overeenkomstig de Schrift: “Ge zult uw naaste liefhebben als uzelf,” dan doet gij wèl; 9 maar wanneer gij handelt volgens aanzien van personen, dan zondigt gij, en wordt gij als overtreder aangeklaagd door de wet. 10 Immers wie de ganse wet onderhoudt, maar in één punt misdoet, is schuldig aan het geheel.” (Jak 2:8-10)

Om die redenen moeten wij altijd opletten wat wij doen en hoe wij reageren, want geloof zonder de daaraan verbonden werken bestaat niet.

+

Voorgaande

Vreugdeliederen voor Jehovah Wiens glorie de hele aarde zal vervullen

Christadelfiaanse geloofspunten #9 Jezus verheven tot de hemel als priesterlijke middelaar tussen God en mens

++

Aansluitend

  1. Rond vrijheid en gerechtigheid
  2. Gods vergeten Woord 18 De Wet van Christus 1 Wet van Mozes
  3. Wettisch tegenover wet
  4. Joodse Wetten en Wetten voor Christenen
  5. Zo maar gerechtvaardigd?
  6. Fundamenten van het Geloof 13 Rechtvaardiging door geloof
  7. Recht en gerechtigheid zeer belangrijke begrippen
  8. Gerechtvaardigd of geheiligd door het bloed
  9. Verlossing #8 Gerechtigheid door geloof
  10. Vrijheid en gerechtigheid voor van zonden vrijgemaakten
  11. Zij die in de renbaan lopen en geroepen zijn voor rechtvaardiging door geloof
  12. Toewijding van Jezus
  13. Er kan iets vreemds gebeuren als u onder Christus komt
  14. God liefhebbenden gerechtvaardigd
  15. Opdat in ons wordt volbracht wat de wet van ons eist (Our World)Opdat in ons wordt volbracht wat de wet van ons eist (Some View on the World)
  16. Wanneer men geloof gevonden heeft door de studie van de Bijbel moet men werken van geloof verwezenlijken
  17. Overdenking: Gemeenschap met de Vader en met Zijn Zoon Jezus Christus
  18. Als de tijd ten einde loopt … 5 De weinigen die behouden worden

Door belgischebroedersinchristus

Genootschap van de Broeders en Zusters in Christus, of Christadelphians, in België.

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag