Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Kerkelijke herders

Mogelijks kan het geloof van de ouders doorgegeven worden aan de kinderen. Maar dat is niet altijd het geval. Uiteindelijk gaat elk kind zijn eigen weg moeten gaan zoeken en tot een bepaald geloof komen en een keuze moeten maken van al of niet lid te worden van een of geen kerk.

Exhoraties of preken en broeders die lezingen geven, zijn voor een groot deel het voeder van de Ecclesia.

Laat ze, daarom studeren om hun gerechten gezond te maken en voedzaam – “vlezig”, zoals de Amerikanen zeggen.

Hoe kunnen ze dit doen? Door de lessen en voorbeelden van Christus en de apostelen te bestuderen en op te volgen. Waar dit wordt gedaan, zal de Schrift geen tweede plaats krijgen in de voorbereiding van toespraken, noch zullen de geschriften van Orthodoxe commentatoren worden ingevlogen voor ideeën en informatie om voorkeur te krijgen boven standaard Christadelfiaanse werken.

​​​Wat is er verdrietiger dan een broeder te horen vertrekken, met een gedruis van trompetten, twijfelachtige gedachten verzameld van bisschop Brown, Canon Jones, en de Rev. John Robinson, terwijl hij de grootste onwetendheid aan de dag legde met betrekking tot de bijbelse waarheid?

De populaire hunkering om “nieuw” te zijn en “origineel”, is een verlangen dat allemaal heel goed kan zijn als de bevrediging ervan beperkt blijft tot het ontdekken van nieuwe dingen in het Woord, of nieuwe manieren om oude dingen af ​​te dwingen in hetzelfde kostbare boek, maar verder erg gevaarlijk.

Graag zouden wij zien dat meer mensengericht naar de waarheid zoeken en deze ook vinden.

Ook zouden wij graag zien dat er meer eenheid in dat Lichaam van Christus zou komen. Maar laat die eenheid echt zijn en gebaseerd op de Bijbelse waarheid. Om ons in gemeenschap met anderen te verenigen die fouten aanhouden of tolereren die de Eerste Principes en geboden van Christus ondermijnen, betekent alleen maar een herhaling van wrijving en verdeeldheid. Dit punt kan niet al te lichtzinnig bekeken worden en moet ernstig aangehaald worden bij diegenen die schreeuwen om hereniging of samengaan.

De kerkelijke herders moeten altijd hun verantwoordelijkheid opnemen en de schapen in de juiste richting sturen, beseffende dat het door Jezus aangegeven is dat het pad smal is naar de nauwe poort.

Advertentie

Door belgischebroedersinchristus

Genootschap van de Broeders en Zusters in Christus, of Christadelphians, in België.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: